زمان آن رسیده است که همه پیوندهای ذخیره سازی ابری را که به اشتراک گذاشته اید، بررسی کنید
آن پیوندهای قدیمی که در سنین قبل با دوستان خود به اشتراک گذاشته بودید هنوز زنده هستند و ممکن است بازدیدکنندگان ناخواسته را جذب کنند.
سپس اشتراکگذاری فایل وجود دارد: سالهای نه چندان دور، مبادله مقادیر زیادی از دادهها با افراد دیگر به معنای کشیدن و رها کردن و دویدن با درایوهای USB (و شاید حتی ارسال آنها) بود. اکنون، از طریق چند کلیک و یک پیوند، میتوانید تقریبا هر چیزی را با هر کسی و در هر کجای دنیا به اشتراک بگذارید. با این حال، این با خطرات امنیتی همراه است. شما نمی خواهید این پیوندها راه خود را به کسی که برای آنها در نظر گرفته نشده است باز کنند، در غیر این صورت آنها به فایل ها و پوشه های شما دسترسی خواهند داشت.
آنها به طور بالقوه می توانند آنچه در آنها وجود دارد را ببینند، و حتی ممکن است بسته به مجوزهایی که تنظیم کرده اید، فایل ها را تغییر دهند یا حذف کنند. شایان ذکر است که اشتراکگذاری فایلها از طریق این سرویسهای ذخیرهسازی ابری ذاتا ناامن نیست - این پیوندهای مشترک به طور پیشفرض در واقع به خوبی محافظت میشوند. با این حال، هر چه مدت طولانی تری بمانند، خطر بزرگتر می شود. پیوندهای شما ممکن است اشتباها در یک ایمیل ارسال شوند یا یکی از مخاطبین شما ممکن است حساب ایمیل آنها هک شود. با در نظر گرفتن این موضوع، عاقلانه است که یک ممیزی منظم روی پیوندهای اشتراک گذاری ابری که فعال کرده اید، انجام دهید.
این کار نباید زیاد طول بکشد: برنامه های درگیر معمولا این کار را بسیار ساده می کنند. هنگامی که یک پیوند را ببندید، هیچ کس دیگری نمی تواند به آن دسترسی پیدا کند. مایکروسافت وان درایو اگر به پورتال مایکروسافت OneDrive در وب بروید، یک پیوند Shared را در قسمت پیمایش در سمت چپ مشاهده خواهید کرد: روی آن کلیک کنید، سپس By you up را در بالای لیست فایل انتخاب کنید تا همه چیزهایی را که با افراد دیگر به اشتراک گذاشتهاید ببینید. اگر میخواهید فایلها و پوشهها را بر اساس قدیمیترین یا جدیدترین آنها مرتب کنید، از هدر Modified استفاده کنید. روی سه نقطه کنار هر فایل یا پوشه کلیک کنید، سپس دسترسی را مدیریت کنید تا کنترل کنید چه کسی میتواند به آن دسترسی پیدا کند.
اگر فایل را با افراد خاصی به اشتراک گذاشته اید، می توانید برخی یا همه آنها را حذف کنید. اگر فایل یا پوشه به طور گستردهتری فقط با یک پیوند به اشتراک گذاشته شود، با کلیک روی سطل زباله از شر آن خلاص میشوید. همچنین میتوانید فایلهای Office را برای مدیریت دسترسی در آنجا باز کنید. ارزش این را دارد که بدانید وقتی تصمیم میگیرید فایلی را در OneDrive در وب به اشتراک بگذارید (از طریق سه نقطه و اشتراکگذاری)، اگر روی نماد چرخدنده در پانل اشتراکگذاری کلیک کنید، میتوانید تاریخ انقضا را برای اشتراکگذاری تعیین کنید - که باعث میشود بعد از مرتب کردن آن از دردسر جلوگیری کنید. اپل iCloud اگر iCloud Drive سرویس ذخیره سازی ابری انتخابی شماست، پس از دریافت مای
n رابط در وب، میتوانید روی Shared در صفحه پیمایش در سمت چپ کلیک کنید تا مستقیما به فایلها و پوشههایی بروید که با افراد دیگر به اشتراک میگذارید. هیچ راه آسانی برای مرتب کردن آنها وجود ندارد، اما می توانید از کادر جستجو در گوشه سمت راست بالا استفاده کنید. برای ایجاد تغییرات روی سه نقطه کنار یک فایل و پوشه و سپس Managed Shared File کلیک کنید. صفحه بعدی به شما امکان می دهد دسترسی برای مخاطبین خاص را مسدود کنید و مجوزها را تغییر دهید (مثلا از ویرایش به مشاهده فقط).
اگر می خواهید اشتراک گذاری را به طور کلی لغو کنید، روی Stop sharing کلیک کنید. بر خلاف OneDrive، iCloud هیچ راهی برای قرار دادن دوره های انقضا در پیوندهای مشترک ارائه نمی دهد، بنابراین باید آنها را به صورت دستی پاک کنید. دراپ باکس Dropbox یکی از سرویسهای تهاجمیتر برای مرتب کردن پیوندهای مشترک است، و اگر از برنامههای Dropbox استفاده میکنید، ممکن است یادآورهایی برای مرور فایلها و پوشههایی که با دیگران به اشتراک گذاشتهاید ببینید.
از Dropbox در وب، روی Shared در صفحه پیمایش سمت چپ کلیک کنید تا فایلها و پوشههایی را که در حال حاضر به اشتراک میگذارید ببینید. در اینجا می توانید یک تفکیک کاملا دقیق از جمله بر اساس فایل ها یا پوشه ها دریافت کنید. برای مشاهده گزینههای اشتراکگذاری فعلی، روی سه نقطه کنار هر ورودی، سپس اشتراکگذاری کلیک کنید: میتوانید دسترسی مخاطبین را یکی یکی حذف کنید، یا روی نماد دندانه دار (بالا سمت چپ) کلیک کنید تا دکمه Unshare را پیدا کنید که همه اشتراکگذاریها را به طور کامل پایان میدهد. Dropbox دارای ویژگیهای انقضای پیوند است: اگر هر زمان که فایل یا پوشهای را به اشتراک میگذارید، تنظیمات اشتراکگذاری را باز کنید، میبینید که انقضای پیوند یکی از گزینهها است.
این یک راه آسان برای مرتب کردن کارهای خود است، مشروط بر اینکه افرادی که فایل یا پوشه را با آنها به اشتراک می گذارید به موقع آن را مشاهده کنند. گوگل درایو گوگل درایو، در کمال تعجب، به اندازه سایر سرویس های ذخیره سازی ابری در بالای لینک های مشترک قرار ندارد. اگر پورتال وب را باز کنید، دسترسی به لیست همه چیزهایی که به اشتراک گذاشته اید آسان نیست: نزدیک ترین چیز به آن کلیک کردن روی فیلتر افراد و سپس انتخاب مخاطبین برای دیدن فایل ها و پوشه هایی است که به طور خاص با آنها به اشتراک گذاشته اید.
اگر هر کسی را که پیوند دارد را از لیست کشویی انتخاب کنید، همه چیزهایی که با یک پیوند ساده به اشتراک گذاشته شده است را خواهید دید. برای تغییر تنظیمات اشتراک گذاری یک فایل یا پوشه، روی سه نقطه و سپس Share کلیک کنید. روی نماد چرخ دنده در پانلی که ظاهر می شود کلیک کنید، سپس می توانید در صورت نیاز مخاطبین را حذف کرده و پیوند قابل مشاهده را خاموش کنید. مانند iCloud، در اینجا هیچ ویژگی انقضای پیوند وجود ندارد که بتوانید به آن اعتماد کنید، بنابراین نمیتوان فایلها و پوشههای به اشتراکگذاشتهشده را طوری تنظیم کرد که پس از گذشت زمان معینی به اشتراک گذاشته نشود. این کار باید به صورت دستی انجام شود، بنابراین حیف است که گوگل آن را به آن راحتی که می تواند انجام ندهد.
متن اصلی (انگلیسی)
It’s Time to Run an Audit of All the Cloud Storage Links You’ve Shared
Those old links you shared with friends ages ago are still live, and they might be attracting unwelcome visitors.